REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Irská dušenina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jehněčí maso pečené v ohnivzdorné misce s brambory.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
500 gjehněčího masa bez kostí
900 gbrambor
2 ksvelké cibule
4 dlvývaru (vody)
petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Jehněčí maso zbavíme tuku, nakrájíme na kostky
2. Cibuli a brambory nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme
3. Do ohnivzdorné misky urovnáme polovinu brambor, na ni maso a cibuli, nahoru zase brambory, vše zalijeme vývarem (vodou) tak, aby byla pokrytá spodní vrstva brambor a vrstva masa
4. Dusíme pod pokličkou v troubě při teplotě kolem 180 °C asi 2 hodiny, až maso změkne.

Doporučení:

Příloha: Posypané nadrobno nasekanou petrželkou a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy