REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Irský nepečený dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Korpus nepečeného dortu plněný čokoládovým a kávovým krémem, ozdobený podle vlastní fantazie.


Ingredience:
Na korpus:
150 gmáslových sušenek
80 ghery
2 lžícemléka
Na čokoládovou náplň:
200 gčokolády na vaření
70 gmoučkového cukru
250 mlsmetany ke šlehání
50 mlbrandy
3 ksžloutků
3 ksplátků želatiny
voda
Na kávovou náplň:
200 gbílého jogurtu
100 gmoučkového cukru
2 lžícemleté kávy
200 mklsmetany ke šlehání
80 mlvody
8 ksplátků želatiny
1 ksvanilkového cukru
Na dohotovení:
150 gcukrářských piškotů
ovoce a šlehačka na zdobení

Postup:

1. Máslové sušenky dáme do igelitového sáčku, válečkem na nudle rozdrtíme na jemno, dáme do mísy, zvlhčíme je mlékem, přidáme k nim změklý tuk nakrájený na menší kousky a vypracujeme pevnou hmotu, kterou důkladně vtlačíme na dno dortové formy o průměru 24 cm vyložené pečicím papírem
2. Želatinu dáme do studené vody a necháme 5 minut bobtnat
3. Žloutky s moučkovým cukrem vyšleháme v horké vodní lázni do pěny, přidáme vymačkanou želatinu, kterou necháme rozpustit, pak vmícháme rozpuštěnou čokoládu, brandy i ušlehanou smetanu a krém rozetřeme na korpus a necháme v chladu ztuhnout
4. Smetanu svaříme s mletou kávou a necháme přes noc v lednici odležet, potom ji ušleháme, vmícháme bílý jogurt, moučkový i vanilkový cukr, vlijeme horkou želatinu, kterou jsme nechali nabobtnat v 80 ml vody a zahřáli a krém rozetřeme na čokoládovou vrstvu a necháme ztuhnout
5. Z formy odstraníme ráfek a po obvodu dortu nalepíme cukrářské piškoty a dozdobíme podle své fantazie.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Rakytník, ostružina, borůvka nebo arónie? Zdravím nabušené domácí shruby a limonády podle barmana Tomáše Kubíčka!

Naboostujte svou imunitu s úžasnými plody. Vyrobte si doma skvělé shruby a pijte pravidelně zdraví prospěšné limonády z darů přírody. Výroba shrubů je velmi jednoduchá, tak neváhejte a s chutí do toho. Recepty pro Vás připravil barman Tomáš Kubíček, který mimo své barmanské vášně přemýšlí i o zdravém způsobu života.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Experimentujte s moštem, dodá pokrmu šmrnc!

Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť. Využití najde nejen nasladko, ale i naslano, třeba v kombinaci s masem. Mošty můžeme pořídit i v kvalitě bio, stejně tak jako další suroviny, které jsou součástí našich receptů. S výběrem mohou pomoci také značky kvality (např. „Biozebra“ nebo „Biolist“, Klasa, Regionální potravina). Možná vám dokonce šťáva z jablek v jídle zachutná natolik, že ji začnete přidávat naprosto kamkoliv.

číst dále ...

Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání

Horké letní dny přímo vybízejí k tomu, abyste ve svém jídelníčku využili maximum z toho, co nám příroda právě nabízí. V žádném jiném ročním období nemáme takový výběr čerstvé zeleniny. Přidáním masa navíc získáte plnohodnotný hlavní chod. Co takhle vyzkoušet nové a překvapivé varianty oblíbených receptů, jako je odlehčená verze Caesar salátu nebo kuskus připravený jako řecký salát?

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy