REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celerové řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené plátky vepřové kýty naplněné celerovou nádivkou, přelité jablkovou omáčkou, servírované s opečeným celerem.


Ingredience:
800 g vepřové kýty
400 g řapíkatého celeru
60 g másla
4 lžíce strouhanky
1 ksvelké cibule
máslo na opečení celeru
mletý pepř
voda
sůl
Na omáčku:
1 lžička hnědého cukru
4 ksjablek
šťáva z jednoho citronu
voda

Postup:

1. Očištěné maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme
2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme asi 3 minuty na polovině másla, přidáme 100 g drobně nakrájeného celeru, ještě chvíli restujeme, pak zahustíme strouhankou, osolíme, opepříme a necháme vychladnout
3. Připravenou nádivkou pokryjeme polovinu každého řízku, plátky přehneme, okraje dobře přitiskneme, dáme do pekáčku, přelijeme zbylým rozpuštěným máslem, podlijeme vodou, pečeme při 180 °C doměkka, maso pak vyndáme, uchováme v teple a šťávu slijeme
4. Oloupaná tři jablka nastrouháme nahrubo, zakapeme citronovou šťávou, přisladíme cukrem, dáme do kastrůlku, podlijeme vodou, vaříme 8 minut, rozmixujeme, zalijeme výpekem z masa, přidáme neoloupané jablko nakrájené na kostičky a 2 minuty ještě povaříme.
5. Řízky na talíři přelijeme jablkovou omáčkou a podáváme se zbylým celerem opečeným na másle.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy