Sekaná z pomletého zaječího a vepřového masa, rohlíků, vajec a dalších ingrediencí, upečená v remosce dozlatova.
Ingredience:
2 ks | vykostěných zaječích stehen + polovina stehenní váhy vepřového masa |
2 ks | vajec |
2 ks | rohlíků + červené víno |
2 ks | sardelí |
1 ks | menší cibule |
100 g | slaniny |
2 lžíce | zakysaní smetany |
nastrouhaná citronová kůra | |
špetka drceného nového koření | |
špetka drceného hřebíčku | |
tuk na vymazání | |
vývar | |
sůl |
Postup:
1. Zaječí i vepřové maso očistíme, pomeleme dvakrát na masovém strojku a dáme do mísy
2. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, rohlíky namočené vínem, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, do pěny ušlehaná vejce, utřené sardele, zakysanou smetanu, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, špetku rozdrceného nového koření i hřebíčku, sůl a vše dobře prohněteme
3. Z hmoty vytvarujeme 2 šišky, které vložíme do tukem vymazané remosky, podlijeme trochou vývaru a pečeme dozlatova (asi 45 minut) za občasného přelévání vypečenou šťávou a podle potřeby podlévání.
4. Nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší nebo za studena s pečivem.
Můžeme také do vypečené šťávy zamíchat zakysanou smetanu smíchanou s 1 lžičkou hladké mouky, prohřát a omáčku podávat s jemným knedlíkem a sekanou.