Sekaná upečená v troubě umíchaná z mletého masa, konzervy hrášku nebo kukuřice, mléka, vejce, rozdrobeného chleba a rostlinného oleje.
Ingredience:
150 g | mletého hovězího, vepřového, kuřecího nebo krůtího masa |
1 hrnek | rozdrobené střídky chleba |
1/2 hrnku | konzervy nakládaného hrášku |
1/2 hrnku | konzervy nakládané kukuřice |
1/2 hrnku | mléka |
1 lžíce | rostlinného oleje |
2 ks | mrkve |
1 ks | vejce |
špetka soli |
Postup:
- Mrkve očistíme, nakrájíme na kostičky, s konzervy kukuřice a hrášku slijeme nálev.
- Do mísy s mletým masem dáme ostatní suroviny, rukama vše promícháme, vypracujeme bochánek, poklademe ho na plech vyložený papírem na pečení, nebo směs rovnoměrně rozložíme do pekáčku vyloženého papírem na pečení a stlačíme ji.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tk 20 až 30 minut.
- Prochladlou sekanou nakrájíme na kostičky, velikost volíme podle velikosti pejska.