Přední odkrojky masa z daňka nebo zvěřina stažená z krku daňka, žebírek atd. umletá na masovém strojku společně s namočenými rohlíky. Masová směs je pak uvařená v páře.
Ingredience:
1/2 kg | mletého masa z daňka |
120 g | utřeného morku (může se nahradit 100 g převařeného másla) |
100 g | na kostičky nakrájené slaniny |
2 ks | rozsekaných čerstvých hříbků (sušených, zavařených) |
3 ks | ve víně namočených rohlíků |
2 ks | žloutků |
2 lžíce | bílého vína |
sekaná petrželka | |
mletý pepř | |
sůl | |
máslo na vymazání formy | |
strouhanka na vysypání formy |
Postup:
1. Přední odkrojky zvěřiny nebo zvěřinu staženou z krku, žebírek atd. umeleme na masovém strojku společně s namočenými rohlíky
2. Dobře promícháme se všemi ostatními rozkrájenými ingrediencemi
3. Do pomleté směsi přidáme bílé víno, rozsekanou zelenou petrželku, žloutky, osolíme, opepříme, znovu dobře promícháme a dáme do vymazané a strouhankou vysypané formy nebo hrnce 4. Vaříme v páře asi 1 hodinu
5. Podáváme teplé i studené.
Příloha: Vařené brambory, chleba, rohlíky, kompoty, saláty, nebo se smetanovou omáčkou a knedlíkem.
Poznámka:Více o zpracování zvěřiny najdete v naší škole vaření: Zvěřina.