REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dančí závitek s kaparovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závitky z dančí kýty potřené hořčicí a naplněné směsí z orestované slaniny a okurek, podušené, servírované se smetanovou omáčkou ochucenou kapary.


Ingredience:
600 gdančí kýty
50 gsladkokyselých okurek
50 ganglické slaniny
100 mlsuchého bílého vína
100 mlsmetany
3 lžíceoleje
1 lžícehořčice
1 lžícekaparů
1 kscibule
rozmarýn
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Kýtu rozkrájíme na 4 plátky, přes noc ji necháme marinovat v marinádě z jedné nasekané cibule, 100 ml vína a 1 lžíce oleje
2. Okurky i slaninu nakrájíme na drobné kostičky, slaninu oresujeme na pánvi a pak ji smícháme s okurky
3. Plátky dančího marinovaného masa osušíme, naklepáme, okořeníme pepřem, osolíme a z jedné strany potřeme hořčicí
4. Na plátky masa rozdělíme směs okurek a slaniny, pak dančí srolujeme a zajistíme párátky nebo převážeme nití
5. Závitky zprudka opečeme, ze všech stran, podlijeme je marinádou (případně i trochou vody) a dusíme doměkka tak 45 minut
6. Hotové maso vytáhneme, uchováme v teple, šťávu podle potřeby zředíme a dochutíme kapary, smetanou, pepřem a solí, závitky vrátíme zpět do omáčky a necháme vše přejít varem
7. Jednotlivé závitky servírujeme uprostřed překrojené, ozdobené snítky rozmarýnu a podlité kaparovou omáčkou.

Doporučení:

Vhodnou přílohou k takto připravenému dančímu masu jsou houskové knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Výtečná příloha s ještě širším využitím. Dopřejte si zelí, jak ho neznáte!

Zelí patří mezi nepostradatelné ingredience české kuchyně. Kromě toho, že bývá součástí tradičních pokrmů, jako je vepřové s knedlíkem, pečená kachna nebo oblíbená zelňačka, je doslova vitamínovou bombou. A proto by ve vašich podzimních receptech rozhodně nemělo chybět. Vyzkoušejte jeho přednosti v neotřelých receptech. Doporučujeme například zeleninové závitky se zelím, v kombinaci s pečeným kuřetem nebo si můžete připravit výtečnou polévku z červeného zelí. Uvidíte, že si určitě pochutnáte!

číst dále ...

Chystáte se na vinobraní? Fakta, co byste měli znát

Vinobraní je za dveřmi, a tak jsme připravili pár zajímavostí, které není na škodu připomenout. Třeba se dozvíte i pár novinek, o kterých jste doposud nevěděli.

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překročte hranice běžného pečení, vyzkoušejte nevšední mouky a pečte díky nim s minimem lepku

Celiaci si běžnou mouku s lepkem jednoduše dovolit nemohou. Pro jiné je eliminace lepku jednou z cest k pestřejšímu jídelníčku. Pokud se do této skupiny řadíte i vy, vězte, že pečiva se vzdávat nemusíte. Naopak se vám otevírají široké možnosti pro experimentování v kuchyni. Péct totiž můžete i z mouky rýžové nebo pohankové, díky kterým můžete obsah lepku ve svém jídelníčku snížit na minimum.

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy