REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dančí závitek s kaparovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závitky z dančí kýty potřené hořčicí a naplněné směsí z orestované slaniny a okurek, podušené, servírované se smetanovou omáčkou ochucenou kapary.


Ingredience:
600 gdančí kýty
50 gsladkokyselých okurek
50 ganglické slaniny
100 mlsuchého bílého vína
100 mlsmetany
3 lžíceoleje
1 lžícehořčice
1 lžícekaparů
1 kscibule
rozmarýn
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Kýtu rozkrájíme na 4 plátky, přes noc ji necháme marinovat v marinádě z jedné nasekané cibule, 100 ml vína a 1 lžíce oleje
2. Okurky i slaninu nakrájíme na drobné kostičky, slaninu oresujeme na pánvi a pak ji smícháme s okurky
3. Plátky dančího marinovaného masa osušíme, naklepáme, okořeníme pepřem, osolíme a z jedné strany potřeme hořčicí
4. Na plátky masa rozdělíme směs okurek a slaniny, pak dančí srolujeme a zajistíme párátky nebo převážeme nití
5. Závitky zprudka opečeme, ze všech stran, podlijeme je marinádou (případně i trochou vody) a dusíme doměkka tak 45 minut
6. Hotové maso vytáhneme, uchováme v teple, šťávu podle potřeby zředíme a dochutíme kapary, smetanou, pepřem a solí, závitky vrátíme zpět do omáčky a necháme vše přejít varem
7. Jednotlivé závitky servírujeme uprostřed překrojené, ozdobené snítky rozmarýnu a podlité kaparovou omáčkou.

Doporučení:

Vhodnou přílohou k takto připravenému dančímu masu jsou houskové knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy