REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dančí závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaninou, šunkou a cibulí obložené plátky dančí kýty, zatočené do závitků, opečené a pak podušené doměkka.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gkančí kýty rozkrojené na 4 plátky
50 gslaniny
4 ksplátky šunky
4 ksplátky slaniny
3 ksstroužky česneku
2 kscibule
1-2 lžícehladké mouky
1 lžíceplnotučné hořčice
mletý černý pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí
2. Jednotlivé plátky masa z natřené strany poklademe šunkou a slaninou, povrch poklademe kopečky na kostičky nakrájené cibule, maso svineme a zajistíme párátky
3. Kostičky slaniny a zbylou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme závitky, ty ze všech stran opečeme
4. Opečené maso podlijeme vodou a dusíme doměkka
5. Hotové závitky vyjmeme a šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, rozředíme vodou a 15 minut povaříme
6. Omáčku dle chuti osolíme a okořeníme pepřem, dančí závitky vrátíme zpět do omáčky a chvíli je prohřejeme.

Poznámka:

Více o zpracování zvěřiny najdete v naší škole vaření: Zvěřina.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy