REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dančí řízky na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené dančí řízky podušené na cibulovém základě, servírované se smetanovou omáčkou smíchanou s orestovanou zeleninou a houbami


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gdančí kýty
300 mlmasového vývaru
150 mlsmetany
4 lžícehladké mouky
3 lžícesádla
2 lžícemásla
1 lžícehořčice
1 lžičkamleté sladké papriky
5 ksočištěných hříbků
3 ksnakládané kyselé okurky
2 kscibule
1 ksceleru
1 kscitronu
1 ksmrkve
špetka drceného černého pepře
sůl

Postup:

1. Dobře odleželou dančí kýtu očistíme, omyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme, nakrájíme ji na osm stejně velkých plátků
2. Maso lehce naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a obalíme ve 3 lžících hladké mouky
3. V pánvi na rozpuštěném sádle orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, k cibuli vložíme připravené řízky, po obou stranách je zprudka opečeme
4. Vsypeme mletou papriku, zalijeme masovým vývarem a dusíme doměkka
5. Hotové maso vyjmeme, uchováme v teple, smetanu rozmícháme se zbylou lžící hladké mouky, přilijeme do cibulového základu a řádně rozšleháme metličkou
6. Omáčku krátce povaříme, přidáme hořčici, citronovou šťávu a jemně nastrouhanou citronovou kůru, opakovaně krátce povaříme, nakonec omáčku přecedíme přes jemné sítko
7. Maso vložíme zpět do omáčky a prohřejeme ho
8. Na nové pánvi rozpustíme máslo a opečeme na něm očištěnou, na nudličky nakrájenou mrkev, celer, hříbky a okurky, směs zamícháme do omáčky k dančímu masu.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme vařené těstoviny.

Poznámka:

Více o zpracování zvěřiny najdete v naší škole vaření: Zvěřina.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy