kůzlečí a kozí
Dušená kůzlečí žebírka se zeleninou
Kozí či kůzlečí maso se dlouho dusí, ale pak je měkounké a chutné, víno a podmáslí použité v tomto receptu pak zredukuje typickou “vůni” kozího masa.
Hašé z kůzlečího či jehněčího kořínku
Umletý povařený kořínek smíchaný s cibulí a další zeleninou, vejci, strouhankou, zapečený v troubě.
Kežmarské kůzlečí medailónky
Kýta z kůzlete naporcovaná na steaky a orestovaná na oleji, zalitá smetanovou omáčkou z výpeku.
Kozí maso po Ĺubicku
Jedna z variant přípravy kozího masa.
Kůzle pečené
Kůzlečí zadek (nebo jiné vhodné kůzlečí maso) opečený na másle, podlitý vodou a dopečený do červena.
Kůzlečí kapsa
Z kůzlečí kýty nebo boku plněná kapsa vejci, anglickou slaninou a dalšími ingrediencemi.
Kůzlečí roláda
Vykostěný kůzlečí předek zatočený do rolády, plněný masovou směsí, upečený dozlatova.
Kůzlečí řízečky
Plátky kůzlečího masa, spařené, naklepané, obalené v těstíčku z mouky, vejce, mléka a soli, pak v nadrcených kukuřičných lupíncích, usmažené v horkém oleji dozlatova.
Kůzlečí řízečky na mléce
Na plátky nakrájená, dobře odblaněná kýta z kůzlete, osolená, obalená v trojobalu dochuceném paprikovým kořením, pak usmažená v oleji dozaltova, dopečená v troubě doměkka přelité mlékem.
Kůzlečí špízy se zeleninou
Na pánvi na rozpáleném oleji ppečené špízy z marinovaného kůzlečího masa, anglické slaniny, papriky, cibule a cukety.
Nadívaný kůzlečí bok
Bok z kůzlete naříznutý, osolený, naditý směsí z orestovaných drobů, nasekané petrželky, vajec, v mléce máčených rohlíků a koření, upečený v troubě doměkka, občas přelitý mlékem.
Pečená kýta z kůzlete na hořčici se žemlovou nádivkou
Marinovaná kýta z kůzlete, zprudka opečená, pak naditá tradiční rohlíkovou nádivkou a upečená v troubě velmi pozvolna, 4-6 hodin.
Velikonoční ragú z Galanty
Vařené maso z kůzlete, podušené na másle s hráškem.
Zadělávané knedlíčky s masem z kůzlete
Jeden z receptů na vařené kůzlečí maso.
Závitky z kůzlečího masa
Závitky plněné směsí z cibule, slaniny a jater, v remosce podušené doměkka.
reklama