REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kůzlečí roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykostěný kůzlečí předek zatočený do rolády, plněný masovou směsí, upečený dozlatova.


Ingredience:
1 kskůzlečí předek
3 ksvejce
2 kscibule
1 kssladkokyselé okurky
1 ksmrkve
50 gmásla
50 gslaniny
rajčatový protlak
mletý pepř
hořčice
sůl
vývar nebo voda na podlití

Postup:

1. Kůzlečí předek vykostíme, odřezky dvakrát umeleme na masovém strojku
2. Maso osolíme, okořeníme, potřeme hořčicí
3. Umleté maso smícháme s vajíčky, dáme na kousek tuku osmahnout, přidáme na kostky nakrájenou okurku, slaninu a nadrobno nakrájenou cibuli
4. Směs rozetřeme na připravené maso, stočíme do rolády a převážeme nití, dáme péct na zbytek zpěněné cibulky do předehřáté trouby na 200 °C, podléváme horkou vodou nebo vývarem, ve kterém jsme rozmíchali rajčatový protlak
5. Upečené maso nakrájíme na plátky.

Doporučení:

Servírujeme s vařenou rýží a kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy