Z kůzlečí kýty nebo boku plněná kapsa vejci, anglickou slaninou a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby: | |
600 g | kůzlečí kýty (boku) |
50 g | anglické slaniny |
3 ks | rohlíků z předešlého dne |
3 ks | vajec |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | svazečku mladých kopřiv (špenátu) |
1 ks | svazečku kudrnky |
1 lžíce | vegety |
3 lžíce | oleje |
100 ml | mléka |
špetka sladké papriky | |
špetka kmínu | |
sůl |
Postup:
1. Do kůzlečího masa prořízneme ostrým nožem kapsu a uvnitř ji osolíme
2. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem
3. Slaninu nakrájíme na malé kousky, kopřivy (špenát) s kudrnkou nadrobno nasekáme a vše přidáme k rohlíkům
4. Zalijeme rozšlehanými vejci, dochutíme vegetou, solí a dobře promícháme
5. Kapsu naplníme nádivkou a zašijeme
6. Utřený česnek se špetkou soli promícháme s mletou paprikou, kmínem a olejem
7. Pastou potřeme kapsu a vložíme ji do pekáčku, podlijeme trochou vody a zakryjeme pokličkou
8. Pečeme asi 45-50 minut při 200 °C
9. Během pečení maso přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme trochou horké vody
10. Ke konci maso odkryjeme a dopečeme dozlatova.