pečené
Hašé z kůzlečího či jehněčího kořínku
Umletý povařený kořínek smíchaný s cibulí a další zeleninou, vejci, strouhankou, zapečený v troubě.
Kůzle pečené
Kůzlečí zadek (nebo jiné vhodné kůzlečí maso) opečený na másle, podlitý vodou a dopečený do červena.
Kůzlečí kapsa
Z kůzlečí kýty nebo boku plněná kapsa vejci, anglickou slaninou a dalšími ingrediencemi.
Kůzlečí roláda
Vykostěný kůzlečí předek zatočený do rolády, plněný masovou směsí, upečený dozlatova.
Nadívaný kůzlečí bok
Bok z kůzlete naříznutý, osolený, naditý směsí z orestovaných drobů, nasekané petrželky, vajec, v mléce máčených rohlíků a koření, upečený v troubě doměkka, občas přelitý mlékem.
Pečená kýta z kůzlete na hořčici se žemlovou nádivkou
Marinovaná kýta z kůzlete, zprudka opečená, pak naditá tradiční rohlíkovou nádivkou a upečená v troubě velmi pozvolna, 4-6 hodin.
reklama