REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívaný kůzlečí bok

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bok z kůzlete naříznutý, osolený, naditý směsí z orestovaných drobů, nasekané petrželky, vajec, v mléce máčených rohlíků a koření, upečený v troubě doměkka, občas přelitý mlékem.


Ingredience:
500-600 gbok z kůzlete v celku (bez kosti)
mléko
olej
sůl
Na nádivku:
100 gjater z kůzlete
100 gledvinek
1-2 lžícemléka
2 lžícemásla
2 ksvejce
2 ksden staré housky
1 hrstnasekané zelené petrželky
pepř
sůl

Postup:

1. Maso z kůzlete důkladně odblaníme, zbavíme veškerého tuku, v mase pak vytvoříme kapsu, osolíme z venku i zevnitř
2. Připravenou kapsu v mase naplníme nádivkou, zajistíme jehlami nebo zašijeme potravinářskou nití
3. Vložíme na plech vymazaný olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C doměkka, během pečení občas pokrm poléváme mlékem
4. Upečený bok vyndáme z trouby, odstraníme jehly nebo provázek, nakrájíme na silnější plátky a můžeme podávat například s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

Příprava nádivky:
1. Na másle zprudka orestujeme na kostičky nakrájená játra a ledvinky
2. Přidáme housku namočenou v mléce a po chvíli vymačkanou, vejce, nasekanou zelenou petrželku, směs osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

Doporučení:

Přebývající nádivku můžeme upéci společně s masem, položíme ji vedle naditého masa a upečeme společně s kapsou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy