REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kežmarské kůzlečí medailónky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kýta z kůzlete naporcovaná na steaky a orestovaná na oleji, zalitá smetanovou omáčkou z výpeku.


Ingredience:
600 gkůzlečího masa z kýty
100 gsmetany ke šlehání
3 ksstroužků česneku
2 ksžloutků
olej na restování
špetka mletého pepře
sůl

Postup:

1. Maso odblaníme a nakrájíme na tenké plátky asi 6×6 cm velké
2. Lehce je naklepeme, po obou stranách osolíme a prudce orestujeme v rozpáleném oleji
3. Hotové maso z pánvičky vyndáme a uchováme v teple
4. Česnek utřeme se solí, rozmícháme se žloutky a zamícháme do výpeku 5. Hotovou omáčku ještě rozšleháme se smetanou a podáváme ji k horkým medailónkům.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy