Kýta z kůzlete naporcovaná na steaky a orestovaná na oleji, zalitá smetanovou omáčkou z výpeku.
Ingredience:
600 g | kůzlečího masa z kýty |
100 g | smetany ke šlehání |
3 ks | stroužků česneku |
2 ks | žloutků |
olej na restování | |
špetka mletého pepře | |
sůl |
Postup:
1. Maso odblaníme a nakrájíme na tenké plátky asi 6×6 cm velké
2. Lehce je naklepeme, po obou stranách osolíme a prudce orestujeme v rozpáleném oleji
3. Hotové maso z pánvičky vyndáme a uchováme v teple
4. Česnek utřeme se solí, rozmícháme se žloutky a zamícháme do výpeku 5. Hotovou omáčku ještě rozšleháme se smetanou a podáváme ji k horkým medailónkům.
Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky.