REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kůzlečí špízy se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi na rozpáleném oleji ppečené špízy z marinovaného kůzlečího masa, anglické slaniny, papriky, cibule a cukety.


Ingredience:
600 gkůzlečího masa (ramínka)
100 ganglické slaniny
3 lžíceolivového oleje
2 ksčervené cibule
2 ksbarevných paprik
1/2 ksmalé cukety
mletý pepř
sůl
Na marinádu:
3 lžíceolivového oleje
1 lžícenasekaných bylinek (rozmarýn, tymián, oregano)
štáva z 1 citronu

Postup:

1. Na marinádu do mísy dáme citronovou šťávu, olivový olej, na jemno nasekané bylinky a vše dobře promícháme
2. Očištěné kůzlečí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na středně velké kostky, osolíme, opepříme, vložíme do marinády a necháme 2 hodiny rozležet, nejlépe však přes noc
3. Očištěné papriky, omytou cuketu a anglickou slaninu nakrájíme na stejně velké kousky, oloupané červené cibule nakrájíme na tenké měsíčky 4. Naložené kostky masa vyndáme z marinády a střídavě se slaninou a zeleninou je napichujeme na špejle, pak v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran dohněda opečeme.

Doporučení:

Podáváme s kuskusem nebo vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy