Na pánvi na rozpáleném oleji ppečené špízy z marinovaného kůzlečího masa, anglické slaniny, papriky, cibule a cukety.
Ingredience:
600 g | kůzlečího masa (ramínka) |
100 g | anglické slaniny |
3 lžíce | olivového oleje |
2 ks | červené cibule |
2 ks | barevných paprik |
1/2 ks | malé cukety |
mletý pepř | |
sůl | |
Na marinádu: | |
3 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | nasekaných bylinek (rozmarýn, tymián, oregano) |
štáva z 1 citronu |
Postup:
1. Na marinádu do mísy dáme citronovou šťávu, olivový olej, na jemno nasekané bylinky a vše dobře promícháme
2. Očištěné kůzlečí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na středně velké kostky, osolíme, opepříme, vložíme do marinády a necháme 2 hodiny rozležet, nejlépe však přes noc
3. Očištěné papriky, omytou cuketu a anglickou slaninu nakrájíme na stejně velké kousky, oloupané červené cibule nakrájíme na tenké měsíčky 4. Naložené kostky masa vyndáme z marinády a střídavě se slaninou a zeleninou je napichujeme na špejle, pak v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran dohněda opečeme.
Podáváme s kuskusem nebo vařenými bramborami.