REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kůzlečí řízečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky kůzlečího masa, spařené, naklepané, obalené v těstíčku z mouky, vejce, mléka a soli, pak v nadrcených kukuřičných lupíncích, usmažené v horkém oleji dozlatova.


Ingredience:
Rozpočet na 4 porce:
600 gřízečků z kůzlete
200 gneochucených kukuřičných corn flakes
3 lžícehladké mouky
50 mlmléka
2 ksvejce
olej na smažení

Postup:

1. Řízky odblaníme, zprudka ve vařící vodě spaříme, ale jen malou chvíli, okapané lehce naklepeme a podle chuti osolíme
2. Z mléka, vejce, mouky a špetky soli nejlépe pomocí metličky připravíme těstíčko
3. V připraveném těstíčku máčíme plátky masa a ty pak obalujeme v kukuřičných lupíncích rozdrcených na jemno válečkem na těsto
4. V dobře rozpáleném oleji smažíme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy