REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kůzlečí řízečky na mléce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky nakrájená, dobře odblaněná kýta z kůzlete, osolená, obalená v trojobalu dochuceném paprikovým kořením, pak usmažená v oleji dozaltova, dopečená v troubě doměkka přelité mlékem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500-600 gkýty z kůzlete
6 lžicmléka
1-2 ksvejce
paprikové koření (směs mletých paprik)
hladká mouka
strouhanka
sůl

Postup:

1. Kůzlečí maso odblaníme a zbavíme všeho tuku, nakrájíme na čtyři plátky, ty pak osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích ochucených trochou paprikového koření a strouhance
2. Obalené řízky smažíme v dostatečném množství tuku na pánvi dozlatova
3. Opečené maso přeskládáme na pekáč, po obou stranách přelijeme mlékem a dopečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C doměkka, bude stačit 10-15 minut.

Doporučení:

Skvělý je k těmto řízečkům bramborový salát s majonézou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy