Jeden z receptů na vařené kůzlečí maso.
Ingredience:
500 g | předního masa z kůzlete |
100 g | másla |
30 g | cibule |
1 dl | mléka |
1 lžička | Solamylu |
muškátový květ | |
masový vývar | |
několik zrnek pepře | |
sůl | |
voda na podlití masa | |
Na knedlíčky: | |
300 g | strouhanky |
50 g | rozpuštěného másla |
3 ks | vejce |
muškátový květ | |
trochu mléka | |
sůl |
Postup:
1. Maso podlijeme trochou vody a v hrnci pod pokličkou, na mírném ohni, udusíme doměkka s cibulí a pepřem
2. Poté maso obereme z kostí a pokrájíme
3. Osmahneme na másle, podlijeme vývarem, osolíme, okořeníme, zahustíme solamylem rozmíchaným v mléce
4. Do omáčky s masem zavaříme knedlíčky.
Knedlíčky: 5. Ze všech surovin zaděláme tužší těsto (rozpustíme máslo, vejce rozkvedláme v mléce, mírně osolíme, přidáme muškátový květ a smícháme se strouhankou a máslem)
6. Tvoříme knedlíčky o velikosti švestky, které pak povaříme v omáčce s masem
7. Knedlíčky vaříme v omáčce cca 5 minut.
– Podáváme s bramborem nebo s chlebem.