REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zadělávané knedlíčky s masem z kůzlete

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jeden z receptů na vařené kůzlečí maso.


Ingredience:
500 gpředního masa z kůzlete
100 gmásla
30 gcibule
1 dlmléka
1 lžičkaSolamylu
muškátový květ
masový vývar
několik zrnek pepře
sůl
voda na podlití masa
Na knedlíčky:
300 gstrouhanky
50 grozpuštěného másla
3 ksvejce
muškátový květ
trochu mléka
sůl

Postup:

1. Maso podlijeme trochou vody a v hrnci pod pokličkou, na mírném ohni, udusíme doměkka s cibulí a pepřem
2. Poté maso obereme z kostí a pokrájíme
3. Osmahneme na másle, podlijeme vývarem, osolíme, okořeníme, zahustíme solamylem rozmíchaným v mléce
4. Do omáčky s masem zavaříme knedlíčky.

Knedlíčky: 5. Ze všech surovin zaděláme tužší těsto (rozpustíme máslo, vejce rozkvedláme v mléce, mírně osolíme, přidáme muškátový květ a smícháme se strouhankou a máslem)
6. Tvoříme knedlíčky o velikosti švestky, které pak povaříme v omáčce s masem
7. Knedlíčky vaříme v omáčce cca 5 minut.

Doporučení:

– Podáváme s bramborem nebo s chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy