REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závitky z kůzlečího masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závitky plněné směsí z cibule, slaniny a jater, v remosce podušené doměkka.


Ingredience:
4 ksvětších řízků
50 gslaniny
1/4 l zakysané smetany
1 lžícekaparů
1 lžícemásla
1 kscibule
hladká mouka
kousek citronové kůry
sardelová pasta
voda
sůl
Na náplň:
100 gkůzečích jater
50 gslaniny
1/2 ksmalé cibule
sůl

Postup:

1. Na náplň v pánvi do sklovita vyškvaříme na drobno nakrájenou slaninu, pak přidáme oloupanou na jemno nasekanou cibuli, osmahneme ji, přidáme očištěná naškrábaná játra, osolíme a promícháme
2. Očištěné maso zlehka naklepeme, osolíme, potřeme připravenou náplní, stočíme, ovážeme nití a protkneme proužky slaniny
3. V remosce do sklovita vyškvaříme nakrájenou zbylou slaninu, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, máslo a lehce osmahneme, vložíme závitky, ze všech stran je opečeme, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka
4. Nakonec do šťávy přidáme trochu sardelové pasty, kousek citronové kůry a krátce podusíme, pak přilijeme 2dl smetany rozmíchané s hladkou moukou, kapary, povaříme a přilijeme zbylou smetanu
5. Podáváme s noky nebo makaróny.

Doporučení:

Místo kůzlečího masa můžeme použít jehněčí maso.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy