Závitky plněné směsí z cibule, slaniny a jater, v remosce podušené doměkka.
Ingredience:
4 ks | větších řízků |
50 g | slaniny |
1/4 l | zakysané smetany |
1 lžíce | kaparů |
1 lžíce | másla |
1 ks | cibule |
hladká mouka | |
kousek citronové kůry | |
sardelová pasta | |
voda | |
sůl | |
Na náplň: | |
100 g | kůzečích jater |
50 g | slaniny |
1/2 ks | malé cibule |
sůl |
Postup:
1. Na náplň v pánvi do sklovita vyškvaříme na drobno nakrájenou slaninu, pak přidáme oloupanou na jemno nasekanou cibuli, osmahneme ji, přidáme očištěná naškrábaná játra, osolíme a promícháme
2. Očištěné maso zlehka naklepeme, osolíme, potřeme připravenou náplní, stočíme, ovážeme nití a protkneme proužky slaniny
3. V remosce do sklovita vyškvaříme nakrájenou zbylou slaninu, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, máslo a lehce osmahneme, vložíme závitky, ze všech stran je opečeme, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka
4. Nakonec do šťávy přidáme trochu sardelové pasty, kousek citronové kůry a krátce podusíme, pak přilijeme 2dl smetany rozmíchané s hladkou moukou, kapary, povaříme a přilijeme zbylou smetanu
5. Podáváme s noky nebo makaróny.
Místo kůzlečího masa můžeme použít jehněčí maso.