REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Biftek po chorvatsku

Placky z mletého masa servírované přelité podušeným lečem.

Brodet po dalmatsku

Pokrm z ryb, rajčat, červeného vína….

Brodet po kotorsku

Kousky ryb podušené v rajčatové omáčce.

Čevabčiči v housce s ajvarem

Na grilu grilované šišky z mletého vepřového, servírované v opečené housce obložené kolečky červené cibule a potřené ajvarem.

Dalmatské čufty

Opečené šišky z mletého hovězího a vepřového masa servírované polité omáčkou z leča, hrášku a dalších ingrediencí.

Dalmatské čufty II.

Opečené kuličky nebo šišky mletého vepřového masa, servírované v husté zeleninové omáčce.

Džuveč

Kousky orestovaného masa podušené se zeleninou a rýží s brambory.

Fondue z masových kuliček

Recept původem z bývalé Jugoslávie. Mleté maso, smíchané s cibulí, česnekem, vejcem, strouhankou a nasekanou petrželí. Vše dochucené kořením, orestované, v podobě kuliček, v rozehřátém oleji.

Guláš buranija

Guláš z vepřového masa, obožený restovanými fazolkami, přelitý kysanou smetanou.

Krůta plněná žampiony

Pečená krůta naplněná směsí z orestovaných žampiónů.

Kuře s „taranou“

Podušené kuřecí kousky zapečené s těstovinovým drobením.

Květáková musaka

Zapečené mleté maso s květákem, vejci, cibulí…..

Musaka z lilků a paprik

Osmažená kolečka lilků, prokládaná směsi z mletého masa a dalších ingrediencí, přelitá rozmíchaným jogurtem smíchaným s vejci, zapečená v troubě.

Opékaná husí játra

Játra namočení v mléce, osušená a zprudka orestovaná na másle nebo tuku.

Rybí džuveč

Podušené kousky ryb s paprikou a cibulí.

Vepřová žebírka po chorvatsku

Na oleji opečená kořeněná vepřová žebírka, pak podušená spolu s houbami a cibulí zaklopená v pěkáčku, servírovaná ochucená kapary.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy