REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Džuveč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky orestovaného masa podušené se zeleninou a rýží s brambory.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
200 gskopového masa (telecího)
200 ghovězího masa
200 gvepřového masa
200 grajčat
200 gbaklažánů
200 gpaprik
200 goloupaných brambor
200 grýže
30 gsádla
1 kscibule
2 ksbobkového listu
2 lžícemleté sladké papriky
mletý pepř
petrželka
vývar
sůl

Postup:

1. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme veškeré na kostky nakrájené maso a orestujeme je
3. Přihodíme na kostky pokrájenou zeleninu, osolíme, okořeníme, podlijeme vývarem a dusíme půl hodiny
4. Pak přidáme přebranou, propláchnutou a spařenou rýži, na kostky nakrájené brambory a vše dodusíme doměkka.

Doporučení:

– Jako přílohu můžeme nabídnout čerstvý chléb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy