REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dalmatské čufty II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kuličky nebo šišky mletého vepřového masa, servírované v husté zeleninové omáčce.


Ingredience:
500 gmletého vepřového masa
100 mlsmetany na vaření
2 konzervydrcených rajčat
1 malá konzervahrášku
4 kskuličky nového koření
3 kssterilované okurky
2 ksbobkové listy
1 ksstarší rohlík nakrájený na kostičky
1 ksvelká zelená paprika
1 kscibule
1 ksvejce
pepř mletý i celý (cca 5 kuliček)
olej
sůl
(já jsem ještě přidala pár zelených fazolek)

Postup:

1. Maso důkladně prohněteme s předem namočeným a vyždímaným rohlíkem, mletým pepřem, solí a vejcem
2. Vytvoříme šišky, které opečeme ze všech stran na oleji
3. Šišky vyjmeme a ve vypeku zesklovatíme cibuli, přilijeme rajčata, přihodíme celý pepř, nové koření a bobkové listy, osolíme a dusíme cca 10 minut
4. Poté vrátíme čufty, vmícháme nakrájenou papriku, hrášek a pokrájené okurky, vaříme ještě 10 minut
5. Nakonec omáčku zjemníme smetanou a dochutíme.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy