REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dalmatské čufty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené šišky z mletého hovězího a vepřového masa servírované polité omáčkou z leča, hrášku a dalších ingrediencí.


Ingredience:
400 gmletého hovězího a vepřového masa
200 gsterilovaného leča
30 gmásla
20 ghladké mouky
1 ksžemle (rohlíku)
1 kscibule
1 ksvejce
1 kssladkokyselé okurky
1 dlmléka
2 lžícesterilovaného hrášku
2 lžícesmetany
1 lžícekečupu
citrónová šťáva
sladká mletá paprika
špetka cukru
mletý pepř
sůl
horká voda
olej na opékání

Postup:

1. Žemli (rohlík) nakrájíme na plátky a zvlhčíme ji mlékem, dobře rozmělníme a pak vmícháme do mletého masa
2. Přidáme vejce, polovinu mouky, pepř, papriku a sůl
3. Z těsta utvoříme 8 ks válečků, které opečeme ze všech stran v rozpáleném oleji
4. Olej slijeme, na pánev dáme máslo, zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou a orestujeme
5. Zásmažku zalijeme horkou vodou, smetanou a chvíli povaříme
6. Po chvilce přidáme lečo, okapaný hrášek, drobně nakrájenou okurku a kečup, krátce povaříme
7. Omáčku přisladíme, případně osolíme, okyselíme citrónovou šťávou a vložíme čufty, vše prohřejeme, ale již nevaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy