REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květáková musaka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapečené mleté maso s květákem, vejci, cibulí…..


Ingredience:
Recept na 4 porce:
600 gkvětáku
300 gmletého masa (vepřové a hovězí)
100 ghladké mouky
20 gmásla
2 dlmléka
1 dlkysané smetany
4 ksvajec
2 kscibule
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Očištěný květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka
2. Vyjmeme jej, necháme odkapat
3. Rozdělíme na růžičky, střed květáku a košťál pokrájíme na plátky, namočíme do středně hustého těstíčka připraveného ze 2 vajec, hladké mouky, mléka a usmažíme
4. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme mleté maso a za stálého míchání orestujeme
5. Do prochladlého masa vmícháme jedno rozklepnuté vejce, mletý pepř a sůl
6. Do vymaštěné zapékací misky vkládáme po vrstvách květák, mleté maso a horní vrstvu dáme z osmaženého květáku
7. Jedno vejce rozšleháme s kysanou smetanou, nalijeme na musaku, pokropíme máslem a pečeme asi půl hodiny ve středně vyhřáté troubě (180 °C).

Doporučení:

– Příloha: Vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy