REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře s „taranou“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené kuřecí kousky zapečené s těstovinovým drobením.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
1 ksmenšího kuřete
1 kszelené papriky
2 ksmalé cibule
80 gmásla
mletá červená paprika
sůl
Na taranu:
250 ghrubé mouky
2 ksvajec
2 lžícemléka

Postup:

1. Očistěné kuře nastříháme na kousky, vložíme do většího hrnce, podlijeme vodou, osolíme a dusíme téměř doměkka
2. Na části másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou, omytou a semen zbavenou, zelenou papriku, osolíme, zalijeme šťávou z kuřete a trochou vody a do vařící směsi nasypeme taranu
3. Podusíme ji doměkka – dávku vody upravujeme tak, aby tarana nebyla příliš suchá, ani aby neobsahovala příliš mnoho vody
4. Měkkou taranu vložíme do zapékací misky, přelijeme zbytkem rozehřátého másla, na němž jsme zpěnili mletou papriku, přidáme kousky kuřete a zapečeme, v troubě vyhřáté na 200 °C, až kuře změkne. Příprava „tarany“: Hrubou mouku, vejce a mléko smísíme na válu, vypracujeme tuhé těsto, hrubě ho nastrouháme a necháme oschnout.

Doporučení:

Příloha: Zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy