Podušené kuřecí kousky zapečené s těstovinovým drobením.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
1 ks | menšího kuřete |
1 ks | zelené papriky |
2 ks | malé cibule |
80 g | másla |
mletá červená paprika | |
sůl | |
Na taranu: | |
250 g | hrubé mouky |
2 ks | vajec |
2 lžíce | mléka |
Postup:
1. Očistěné kuře nastříháme na kousky, vložíme do většího hrnce, podlijeme vodou, osolíme a dusíme téměř doměkka
2. Na části másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou, omytou a semen zbavenou, zelenou papriku, osolíme, zalijeme šťávou z kuřete a trochou vody a do vařící směsi nasypeme taranu
3. Podusíme ji doměkka – dávku vody upravujeme tak, aby tarana nebyla příliš suchá, ani aby neobsahovala příliš mnoho vody
4. Měkkou taranu vložíme do zapékací misky, přelijeme zbytkem rozehřátého másla, na němž jsme zpěnili mletou papriku, přidáme kousky kuřete a zapečeme, v troubě vyhřáté na 200 °C, až kuře změkne. Příprava „tarany“: Hrubou mouku, vejce a mléko smísíme na válu, vypracujeme tuhé těsto, hrubě ho nastrouháme a necháme oschnout.
Příloha: Zeleninový salát.