REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůta plněná žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená krůta naplněná směsí z orestovaných žampiónů.


Ingredience:
1 ksmladé krůty
300 gžampionů
150 gslaniny
30 gtuku
bobkový list
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Žampiony spaříme vařící vodou, necháme odkapat a pak nakrájíme na tenké plátky
2. Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, trochu roztavíme, přidáme nakrájené žampiony, bobkový list, mletý pepř, sůl a krátce podusíme
3. Krůtu osolíme uvnitř, naplníme vychladlou žampionovou směsí a necháme 24 hodin v chladničce proležet
4. Potom ji sešijeme nití, osolíme na povrchu, poklademe tenkými plátky zbývající slaniny, vložíme na pekáč s rozehřátým tukem a pečeme doměkka v troubě vyhřáté na 200 °C za častého podlévání horké vody.

Doporučení:

Příloha: Vařené brambory nebo rýže a květákový nebo jiný zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy