Pečená krůta naplněná směsí z orestovaných žampiónů.
Ingredience:
1 ks | mladé krůty |
300 g | žampionů |
150 g | slaniny |
30 g | tuku |
bobkový list | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Žampiony spaříme vařící vodou, necháme odkapat a pak nakrájíme na tenké plátky
2. Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, trochu roztavíme, přidáme nakrájené žampiony, bobkový list, mletý pepř, sůl a krátce podusíme
3. Krůtu osolíme uvnitř, naplníme vychladlou žampionovou směsí a necháme 24 hodin v chladničce proležet
4. Potom ji sešijeme nití, osolíme na povrchu, poklademe tenkými plátky zbývající slaniny, vložíme na pekáč s rozehřátým tukem a pečeme doměkka v troubě vyhřáté na 200 °C za častého podlévání horké vody.
Příloha: Vařené brambory nebo rýže a květákový nebo jiný zeleninový salát.