REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš buranija

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z vepřového masa, obožený restovanými fazolkami, přelitý kysanou smetanou.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
500 gvepřového masa
500 gfazolek
40 gsádla
2 ksvětší cibule
1 lžícerajčatového protlaku
1 lžíceoleje
2 dlhusté kysané smetany
mletá sladká paprika
mletý pepř
česnek
vývar
sůl

Postup:

1. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém sádle, poprášíme mletou paprikou, hned zalijeme trochou vývaru a uvedeme do varu
2. Přidáme maso nakrájíme na stejně velké kostky, rajčatový protlak a rozetřený česnek
3. Osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme na malém plaménku za občasného zamíchání a podle potřeby podlévání vývarem doměkka
4. Nakonec guláš dochutíme rozetřeným česnekem, mletým pepřem, případně osolíme a zahustíme solamylem, nebo raději hladkou moukou, rozmíchanou v troše studené vody
5. Očištěné fazolky podusíme v mírně osolené vodě doměkka
6. Pak je přecedíme a po odkapání orestujeme na oleji 7. Při servírování jimi obložíme porce guláše, urovnané na jednotlivých talířích
8. Guláš na talířích na závěr přelijeme kysanou smetanou a podáváme s chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy