REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Biftek po chorvatsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Placky z mletého masa servírované přelité podušeným lečem.


Ingredience:
300 gmletého hovězího masa (může být i vepřové nebop směs)
1 kscibule
1 kskapie
1 malá konzervazeleninového leča
2 lžícemléka
2 lžícekečupu
worcesterská omáčka
sladká paprika
pálivá paprika
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno, vmícháme ji do mletého masa
2. Směs okořeníme pepřem, oběma paprikami a worcesterskou omáčkou
3. Přidáme mléko, promícháme a dochutíme kečupem
4. Z hmoty tvoříme jednotlivé placky, které z obou stran, v rozpáleném oleji, dozlatova opékáme
5. Maso vyjmeme, olej částečně zredukujeme, ve šťávě na pánvi pak podusíme zeleninové lečo a bifteky na talířích horkým lečem přelijeme
6. Každou porci zdobíme proužkem kapie.

Doporučení:

Tento pokrm podáváme s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy