REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brodet po dalmatsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokrm z ryb, rajčat, červeného vína….


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
800 grůzných ryb
150 grajčat ( nebo 2 lžíce rajčatového protlaku)
200 gcibule
1 dlvinného octa
1,5 dlčerveného vína
4 lžíceoleje
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a pokrájíme na plátky
2. Polovinu dávky cibule nadrobno nakrájíme, zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme zbytek drobně nakrájené cibule, ryby pokrájené na kousky a opečeme
3. Zalijeme vínem, octem, osolíme, okořeníme, přidáme rajčata (protlak) a dusíme na mírném ohni, až ryby změknou; podle potřeby podléváme malým množství vody
4. Při dušení pokrm nemícháme, jen nádobou zatřeseme
5. Hotový brodet posypeme nasekanou petrželkou.

Doporučení:

– Příloha: Vařená rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy