REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brodet po kotorsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky ryb podušené v rajčatové omáčce.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
800 gmakrel (nebo jiných druhů ryb)
1,5 dlbílého vína
4 ksstroužky česneku
4 ksrajčat
3 kscibule
1 lžícehladké mouky
bobkový list
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Cibuli nakrájenou na plátky zpěníme na rozehřátém oleji, vmícháme jemně nakrájený česnek, hladkou mouku a připravíme světlou jíšku
2. Zalijeme ji vínem a dvěma decilitry vody, rozšleháme, přidáme na plátky nakrájená rajčata, bobkový list a dusíme 20 minut
3. Omáčku prolisujeme, přidáme ryby pokrájené na kousky, mletý pepř, sůl a dusíme je, až změknou.

Doporučení:

Příloha: Můžeme podávat s vařenými listy mangoldu, přelitými horkým olejem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy