REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opékaná husí játra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Játra namočení v mléce, osušená a zprudka orestovaná na másle nebo tuku.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
250 ghusích jater
50 gmásla nebo rostlinného tuku)
mléko
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Odblaněná játra zalijeme mlékem zředěným trochou vody a necháme je v chladničce odležet
2. Potom je opláchneme, osušíme a opepříme
3. Malá játra dáme na část rozehřátého másla (tuku) a opékáme po obou stranách celkem 8-10 minut, velká játra nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm a opékáme celkem 4-5 minut
4. Měkká játra přeložíme na talíř, podlijeme máslem (tukem) od opékání, pokapeme zbývajícím rozehřátým máslem (tukem) a osolíme.

Doporučení:

Příloha: Čerstvé pečivo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy