Játra namočení v mléce, osušená a zprudka orestovaná na másle nebo tuku.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
250 g | husích jater |
50 g | másla nebo rostlinného tuku) |
mléko | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Odblaněná játra zalijeme mlékem zředěným trochou vody a necháme je v chladničce odležet
2. Potom je opláchneme, osušíme a opepříme
3. Malá játra dáme na část rozehřátého másla (tuku) a opékáme po obou stranách celkem 8-10 minut, velká játra nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm a opékáme celkem 4-5 minut
4. Měkká játra přeložíme na talíř, podlijeme máslem (tukem) od opékání, pokapeme zbývajícím rozehřátým máslem (tukem) a osolíme.
Příloha: Čerstvé pečivo.