REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová žebírka po chorvatsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na oleji opečená kořeněná vepřová žebírka, pak podušená spolu s houbami a cibulí zaklopená v pěkáčku, servírovaná ochucená kapary.


Ingredience:
1 kgvepřových žeber
300 gžampionů
2 lžícekapary
2 kscibule
hladká mouka
mletý pepř
oregano
máslo
kmín
olej
sůl

Postup:
  1. Vepřová žebírka naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nekroutily
  2. Osolíme, okořeníme pepřem, kmínem, oreganem, lehce poprášíme moukou, v rozehřátém oleji opečeme z obou stran
  3. Opečená žebra přendáme do pekáče, do šťávy po pečení přidáme máslo
  4. Ve šťávě zpěníme nakrájenou cibuli a plátky žampionů, směs osolíme, okořeníme pepřem, kmínem, přelijeme s ní žebra v pekáči, přiklopíme a dáme podusit na 30-45 minut do trouby
  5. Hotová žebra přelijeme směsí, přidáme nasekané kapary, podáváme s bramborem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy