hlavní jídlo
Africké sosaty na grilu
Marinované skopové maso grilované na rožni.
Africký kotlík
Recept z pořadu “VIP Prostřeno” od pana Pavla Vítka. Jedná se o delší dobu podušenou zeleninu spolu s kuřecím masem a kořením, servírovanou s rýží.
Alžírské jehněčí (kůzlečí) ragú
Tadžin ahmar, ragú z alžírské kuchyně.
Bobotie
Jídlo malajských přistěhovalců, které patří k nejstarším a nejvybranějším specialitám v jihoafrickém Kapsku. Bobotie je ostrá směs kořeněného jehněčího, sušeného ovoce a mandlí zapečená pod vrstvou vajec a mléka. Místo jehněčího můžete použít hovězí, či nasolenou tresku.
Bobotie II.
Bobotie z mletého masa, vajec, česneku a dalších ingrediencí, upečené v troubě do křupava.
Farfalle s jehněčím kolínkem potjiekos, karotkou a fazolkami
Pokrmy z Jihoafrické republiky jsou silně ovlivněné její bohatou historií, v průběhu času se zdejší chutě formovaly působením kuchyně indické, britské, africké či portugalské. Výsledkem je příjemný a pestrý kulinářský zážitek. Z Jihoafrické republiky pochází právě i tento recept na kolínka upečená v troubě podlitá vínem a vodou, dochucená několika různými surovinami, nakonec servírovaná spolu s těstovinami nastavenými mrkví a zelenými fazolkami.
Jehněčí tajine s cizrnou
V tradiční africké (arabské) nádobě na přípravu pokrmů tzv. tajine nebo hluboké pánvi podušená masová směs smíchaná se zeleninou.
Kuře marocké – Mešui
Předvařené kuře opečené na grilu dozlatova, ochucené šafránem, pálivou paprikou, pepřem, zázvorem a řeckým kmínem.
Kuře po etiopsku
Pokrm z Etiopie, porce kuřete povařené v pikantní omáčce. Recept z pořadu “Babicovy dobroty” od pana Techane Mekonnena.
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Z marocké kuchyně připravené dušené kuřecí maso s cibulí, kořením, rajčatovým pyré a dalšími ingrediencemi, podávané s máslovou rýží.
Marocké kuře s citronovým kuskusem
Na kousky pokrájené kuře obalené v medu, opečené, povařené s dalšími ingrediencemi, servírované s kuskusem.
Schisch tawook
Recept z Tunisu na marinované prsní řízky, napíchané na jehly a opečené na grilu nebo pánvi dozlatova.
Skopové na rajčatech
Opečené kotlety ze skopového podušené spolu s bulgurem a dalšími ingrediencemi. Recept z Tunisu.
Sosaty
Recept jihoafrických farmářů na přípravu skopového masa, který můžeme vyzkoušet například o Velikonocích.
Zeleninové cous-cous (kus-kus)
Nejoblíbenější jídlo v Alžírsku a Tunisku.
reklama