REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Africké sosaty na grilu

Marinované skopové maso grilované na rožni.

Africký kotlík

Recept z pořadu “VIP Prostřeno” od pana Pavla Vítka. Jedná se o delší dobu podušenou zeleninu spolu s kuřecím masem a kořením, servírovanou s rýží.

Alžírské jehněčí (kůzlečí) ragú

Tadžin ahmar, ragú z alžírské kuchyně.

Bobotie

Jídlo malajských přistěhovalců, které patří k nejstarším a nejvybranějším specialitám v jihoafrickém Kapsku. Bobotie je ostrá směs kořeněného jehněčího, sušeného ovoce a mandlí zapečená pod vrstvou vajec a mléka. Místo jehněčího můžete použít hovězí, či nasolenou tresku.

Bobotie II.

Bobotie z mletého masa, vajec, česneku a dalších ingrediencí, upečené v troubě do křupava.

Farfalle s jehněčím kolínkem potjiekos, karotkou a fazolkami

Pokrmy z Jihoafrické republiky jsou silně ovlivněné její bohatou historií, v průběhu času se zdejší chutě formovaly působením kuchyně indické, britské, africké či portugalské. Výsledkem je příjemný a pestrý kulinářský zážitek. Z Jihoafrické republiky pochází právě i tento recept na kolínka upečená v troubě podlitá vínem a vodou, dochucená několika různými surovinami, nakonec servírovaná spolu s těstovinami nastavenými mrkví a zelenými fazolkami.

Jehněčí tajine s cizrnou

V tradiční africké (arabské) nádobě na přípravu pokrmů tzv. tajine nebo hluboké pánvi podušená masová směs smíchaná se zeleninou.

Kuře marocké – Mešui

Předvařené kuře opečené na grilu dozlatova, ochucené šafránem, pálivou paprikou, pepřem, zázvorem a řeckým kmínem.

Kuře po berbersku

Recept z africké kuchyně. Díky berberskému koření kuře i čočka se zeleninou má výraznou chuť. Takto upravená čočka je velmi chutná i samotná, vhodný prokrm pro vegetariána a zastánce zdravé výživy.

Kuře po etiopsku

Pokrm z Etiopie, porce kuřete povařené v pikantní omáčce. Recept z pořadu “Babicovy dobroty” od pana Techane Mekonnena.

Kuřecí tažín s máslovou rýží

Z marocké kuchyně připravené dušené kuřecí maso s cibulí, kořením, rajčatovým pyré a dalšími ingrediencemi, podávané s máslovou rýží.

Marocké kuře s citronovým kuskusem

Na kousky pokrájené kuře obalené v medu, opečené, povařené s dalšími ingrediencemi, servírované s kuskusem.

Schisch tawook

Recept z Tunisu na marinované prsní řízky, napíchané na jehly a opečené na grilu nebo pánvi dozlatova.

Skopové na rajčatech

Opečené kotlety ze skopového podušené spolu s bulgurem a dalšími ingrediencemi. Recept z Tunisu.

Sosaty

Recept jihoafrických farmářů na přípravu skopového masa, který můžeme vyzkoušet například o Velikonocích.

Zeleninové cous-cous (kus-kus)

Nejoblíbenější jídlo v Alžírsku a Tunisku.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.