REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bobotie II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bobotie z mletého masa, vajec, česneku a dalších ingrediencí, upečené v troubě do křupava.


Ingredience:
0,5 kgmletého hovězího masa
20 gmásla
50 mlmléka
2 lžičkykari
1 lžíceplátků mandlí
1 lžícerozinek
1 lžíce chutney z mangivy (nebo hořká pomerančová marmeláda)
4 ksbobkových listů
2 ksstroužků česneku
2 kscibule
2 ksvajec
1 ksjablka
mletý pepř
trochu strouhanky
tuk na vymazání
sůl

Postup:

1. Oloupané jablko i cibule nakrájené na menší kousky osmahneme na rozehřátém másle do změknutí cibule, přidáme kari a za chvilku odstavíme
2. Mleté hovězí maso smícháme s 1 vejcem, strouhankou, chutney, mandlemi, rozinkami, oloupanými utřenými se solí stroužky česneku, ochutíme mletým pepřem, kari a vše důkladně promícháme
3. Vložíme do tukem vymazané zapékací mísy, navrch položíme bobkové listy, dáme do trouby a pečeme při 180 °C 30 minut
4. Zbylé vejce rozšleháme v mléce, vmícháme do masové směsi a pečeme ještě dalších 30 minut do křupava.
5. Bobkové listy odstraníme a podáváme.

Poznámka:

Chutney z mangivy můžeme vynechat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy