REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sosaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept jihoafrických farmářů na přípravu skopového masa, který můžeme vyzkoušet například o Velikonocích.


Ingredience:
1 kgskopového masa na grilování
2-3 kscibule
skopový lůj (lze použít i anglická slanina)
sůl
Na marinádu:
0,5 lmléka
0,1 locta
3 lžícemajoránky
3 lžícetymiánu
4 kskuličky černého pepře
2 ksbobkové listy
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky a vložíme do marinády, kterou připravíme z mléka, octa, majoránky, tymiánu, pepře, bobkového listu a soli
2. Maso marinujeme minimálně 8 hodin
3. Marinované kostky navlékáme na jehly; střídavě kousky masa, skopového loje (anglické slaniny) cibule
4. Špízy grilujeme, nejlépe na venkovním grilu, doměkka
5. Sosati podáváme se zeleninou a pečivem.

Doporučení:

Jako obměnu můžeme naložit vepřové nebo hovězí maso.

Poznámka:

Autor: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy