REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skopové na rajčatech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kotlety ze skopového podušené spolu s bulgurem a dalšími ingrediencemi. Recept z Tunisu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gskopových kotlet
500 goloupaných sterilovaných rajčat
100 grajčatového protlaku
100 gcizrny
2 kscibule
1 ksstroužku česneku
1 kssvazek koriandru
1 kssvazek máty
1 hrstbulguru
60 mloleje
1 lvody
špetka drceného pepře
sůl

Postup:

1. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme na jemno
2. Skopové kotlety očistíme a lehce naklepeme
3. V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme připravenou cibuli a česnek
4. Vložíme kotlety a opečeme je z obou stran
5. Přidáme drcená sterilovaná rajčata, protlak, cizrnu a zlehka promícháme, zalijeme horkou vodou a dusíme do poloměkka
6. Nakonec přidáme bulgur, nadrobno nasekaný koriandr a mátu
7. Pokrm dochutíme solí, pepřem a zvolna dusíme dalších 20 minut.

Poznámka:

Bulgur: forma celozrnné pšenice, která se předvaří a poté naláme.Cizrna: luštěnina trochu podobná hrášku, s jemnou oříškovou chutí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy