REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Alžírské jehněčí (kůzlečí) ragú

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tadžin ahmar, ragú z alžírské kuchyně.


Ingredience:
800 gpředního jehněčího či kůzlečího masa
100 gsušených, předem namočených švestek
60 gtuku
2 ksstředně velké cibule
špetka mleté sladké papriky
na špičku nože mletého šafránu
mletá skořice
sůl
trochu mouky
voda nebo vývar na podlití

Postup:

1. Jehněčí nebo kůzlečí maso odblaníme, zbavíme tuku a nakrájíme na kousky
2. Na pánev dáme rozehřát tuk, na kterém maso zprudka opečeme
3. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, přidáme mouku, necháme chviličku zasmahnout a pak vše podlijeme horkou vodou nebo vývarem
4. Pomalu dusíme na mírném plameni za občasného míchání
5. Když je maso měkké, okořeníme ho šafránem, skořicí a paprikou, pokrm také osolíme
6. Nakonec přidáme vypeckované švestky a ještě chvíli povaříme.

Doporučení:

Jehněčí nebo kůzlečí ragú servírujeme na předehřátých talířích s tradiční přílohou dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy