REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marocké kuře s citronovým kuskusem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kousky pokrájené kuře obalené v medu, opečené, povařené s dalšími ingrediencemi, servírované s kuskusem.


Ingredience:
3 kskuřecích prsou
400 gplechovky rajčat
200 gzelených fazolek
150 mlslepičího vývaru
1 lžičkamletého kmínu
1 lžičkamleté skořice
1 lžíceolivového oleje
1 lžícemedu
mletý pepř
kůra i šťáva z 1/2 citronu
sůl
Na kuskus:
250 gkuskusu
400 mlvroucí vody
kůra i šťáva z 1/2 citronu

Postup:

1. Suchý kuskus smícháme v míse s kůrou a štávou z poloviny citronu, zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme stát asi 10-15 minut, pak ho načechráme vidličkou a můžeme servírovat
2. Očištěné kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, obalíme v medu a opékáme ve velké pánvi na rozehřátém oleji dozlatova (asi 6 minut)
3. Pak k němu vmícháme mletou skořici, mletý kmín, rajčata, slepičí vývar, očištěné zelené fazolky a kůru i šťávu z poloviny citronu
4. Přivedeme k varu a odklopené zvolna vaříme asi 10 minut nebo dokud nejsou fazolky měkké
5. Marocké kuře podáváme s kuskusem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy