Na kousky pokrájené kuře obalené v medu, opečené, povařené s dalšími ingrediencemi, servírované s kuskusem.
Ingredience:
3 ks | kuřecích prsou |
400 g | plechovky rajčat |
200 g | zelených fazolek |
150 ml | slepičího vývaru |
1 lžička | mletého kmínu |
1 lžička | mleté skořice |
1 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | medu |
mletý pepř | |
kůra i šťáva z 1/2 citronu | |
sůl | |
Na kuskus: | |
250 g | kuskusu |
400 ml | vroucí vody |
kůra i šťáva z 1/2 citronu |
Postup:
1. Suchý kuskus smícháme v míse s kůrou a štávou z poloviny citronu, zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme stát asi 10-15 minut, pak ho načechráme vidličkou a můžeme servírovat
2. Očištěné kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, obalíme v medu a opékáme ve velké pánvi na rozehřátém oleji dozlatova (asi 6 minut)
3. Pak k němu vmícháme mletou skořici, mletý kmín, rajčata, slepičí vývar, očištěné zelené fazolky a kůru i šťávu z poloviny citronu
4. Přivedeme k varu a odklopené zvolna vaříme asi 10 minut nebo dokud nejsou fazolky měkké
5. Marocké kuře podáváme s kuskusem.