REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře marocké – Mešui

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařené kuře opečené na grilu dozlatova, ochucené šafránem, pálivou paprikou, pepřem, zázvorem a řeckým kmínem.


Ingredience:
1 kskuřete i s droby
80 gmásla
0,5 lvody
1 lžícemleté pálivé papriky
1 lžičkařeckého kmínu (lze nahradit drceným kmínem)
šafrán
zázvor
sůl

Postup:

1. Oprané kuře i vnitřnosti necháme oschnout, osolené droby vrátíme zpět do kuřete, maso posypeme zázvorem, šafránem, solí a pepřem, do hrnce dáme vodu a když začne vřít, vložíme do ní celé kuře, které pokladem kousky másla, vaříme asi 1 hodinu, během přípravy maso v hrnci občas otočíme
2. Předvařené kuře vyjmeme a necháme vychladnout, potom naporcujeme na menší kousky
3. V hrníčku rozpustíme tak 50 g másla, přidáme sladkou papriku a řecký kmín, omáčkou potřeme kousky kuřete i droby, poklademe na gril a opečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy