REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Bageta plněná rajčaty a mozzarellou

Středně velké bagety podélně rozkrojené, potřené máslem, obložené listy salátu, kolečky rajčat a plátky mozzarelly.

Bageta s rajčatovým pestem, grilovanou zeleninou a sýrem Provolone

Vychutnejte si dokonalé spojení grilované zeleniny, rajčatového pesta a sýru Provolone spolu s křupavým pečivem.

Bruschetta s rajčatovou salsou

Bruschetty s rajčaty a bazalkou jsou skvělým pohoštěním na jakoukoliv příležitost. I do přípravy těchto svěžích „chlebíčků“ můžete zapojit právě nejmenší pomocníky.

Caprese sendvič

Sendvič z ciabatty nebo jiného vhodného pečiva, opečený na suchu na pánvi, pokapaný olivovým olejem, plněný plátky mozzarelly, kolečky rajčete a listy bazalky.

Ciabatta s paštikou z bílých fazolí

Opečený italský chléb ciabatta obložený paštikou připravenou z konzervovaných bílých fazolí, olivového oleje, česneku a dalších ingrediencí, ozdobený čerstvým tymiánem.

Cuketový chlebíček

Tenké plátky nastrouhané mladé cukety smíchané s najemno nakrájenou cibulkou a petrželkou, olejovou zálivkou, podávané na zdravém pečivu.

Francouzská rozpékaná veka

Veka plněná rajčaty, sýrem a cibulí, přelitá olejovou směsí, zapečená v alobalu.

Grilované plněné dalamánky

Vydlabané půlky dalamánků plněné játrovým krémem, posypané strouhankou a máslem, na grilu grilované.

Chléb s tvarohovo-křenovou pomazánkou a nakládanou červenou cibulí

Chléb je často nazýván božím darem. Už po staletí si lidé vážili jeho hodnot, a i dnes je nedílnou součástí naší stravy. Připravili jsme pro vás recept, který si budete jistě rádi připravovat jako zdravou snídani, osvěžující svačinu nebo lehkou večeři. Základem tohoto receptu je čerstvý sýr! Zkuste sáhnout po tom oceněném značkou kvality Regionální potravina. Ten svůj si můžete najít na webu Regionální potravina nebo v prodejně Naše síťovka v Praze u Václavského náměstí. Ostrou a lahodnou chuť pomazánce dodá čerstvý křen ze zahrádky.

Chléb s vaječnou omeletou, cibulí a okurkou, ochucený hořčicí

Chléb potřený plnotučnou hořčicí, obložený na pánvi usmaženou vaječnou omeletou, ozdobený cibulí a kyselou okurkou. Za totality se tento chleba s vaječnou omeletou prodával v rychlém občerstvení pod pojmem smaženka, nebo vaječná smaženka, někde se jí říkalo také vaječnice.

Krevetový sendvič

Vyzkoušejte tento velice propracovaný recept od šéfkuchaře Jana Punčocháře na úžasný opečený sendvič obložený v sáčku vařenými krevetami a dalšími dobrotami. Dopřejte si luxusní gastronomii i u vás doma!

Olivový chléb s artyčoky

Do práce, na výlet nebo do školy – zabalit si s sebou vydatnou svačinku, jistě přijde vhod. Vyzkoušejte například tento recept šéfkuchaře a restauratéra, rodilého Itala, Riccarda Lucque.

Opečený chléb s Javořickou pomazánkou a grilovanou paprikou

Chystáte se grilovat si něco k večeři? Máte mezi sebou i vegetariány, které už nudí grilovaná cuketa a lilek? Pojďme jim to trochu zpestřit a potěšme je opečeným chlebem bohatě zdobeným paprikou z grilu, česnekem, rozmarýnem a Jaroměřickým Tradičním pomazánkovým lahůdkovým, jedním z loňských vítězů soutěže Regionální potravina v Kraji Vysočina.

Opečený chléb z Měchenické pekárny s cibulovo-rozmarýnovou marmeládou

Je libo silvestrovskou pochoutku, nebo pohoštění pro rodinu během svátků vánočních? Dopřejte svým blízkým ten nejlepší chlebíček z Měchenického pecnu a dalších dobrot oceněných Regionální potravinou.

Opečený kváskový chléb s paprikovým dipem, kozím sýrem, švestkami a lískovými ořechy

Tento rychlý recept na obložený opečený chléb oslní každého. Chuť, která nám je všem blízká – papriky, hořčice, lískové ořechy a sýr. To máme rádi!

Pastrami sendvič v rozpečeném bílém chlebu se salátem coleslaw, zeleninou a majonézou

Tip na sendvič z rozpečeného bílého chleba obloženého po opečení salátem coleslaw, marinovanou zeleninou a domácí hořčičnou majonézou.

Pečivo s avokádem, vejci, rukolou a parmazánem

Bageta nebo ciabatta s avokádovou pomazánkou, plátky vařených vajec, rukolovými lístky, balzamikem, piniemi a parmazánem.

Pomazánka z červené řepy s vícezrnným chlebem

Skvělá kombinace vícezrnného chleba a jednoduché domácí pomazánky z uvařené, nebo naložené červené řepy a pomazánkového másla dochuceného solí a česnekem, to je náš tip na zdravou snídani, večeři či svačinku a ještě k tomu za pár korun. A pátky chleba s pomazánkou můžeme ještě doplnit o mozzarellu, slunečnicová semínka a petrželku!

Pomazánka z pečených paprik s žitnopšeničným chlebem

Další tip od Pernerky na chutnou pomazánku, tentokráte z pečených paprik, smetanového sýra (Palouček, Lučina), pepře a soli, servírovanou na doma v troubě nebo přímo v pekárně upečeném chlebu ze směsi Chléb Pernerka žitnopšeničný.

Rýžový chleba s karotkovou pomazánkou, plátkem pečeného tofu a medovou rukolou

Opravdu zdravá snídaně, nebo lehká svačinka či večeře.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.