ostatní
Bageta plněná rajčaty a mozzarellou
Středně velké bagety podélně rozkrojené, potřené máslem, obložené listy salátu, kolečky rajčat a plátky mozzarelly.
Bageta s rajčatovým pestem, grilovanou zeleninou a sýrem Provolone
Vychutnejte si dokonalé spojení grilované zeleniny, rajčatového pesta a sýru Provolone spolu s křupavým pečivem.
Bruschetta s rajčatovou salsou
Bruschetty s rajčaty a bazalkou jsou skvělým pohoštěním na jakoukoliv příležitost. I do přípravy těchto svěžích „chlebíčků“ můžete zapojit právě nejmenší pomocníky.
Caprese sendvič
Sendvič z ciabatty nebo jiného vhodného pečiva, opečený na suchu na pánvi, pokapaný olivovým olejem, plněný plátky mozzarelly, kolečky rajčete a listy bazalky.
Ciabatta s paštikou z bílých fazolí
Opečený italský chléb ciabatta obložený paštikou připravenou z konzervovaných bílých fazolí, olivového oleje, česneku a dalších ingrediencí, ozdobený čerstvým tymiánem.
Cuketový chlebíček
Tenké plátky nastrouhané mladé cukety smíchané s najemno nakrájenou cibulkou a petrželkou, olejovou zálivkou, podávané na zdravém pečivu.
Francouzská rozpékaná veka
Veka plněná rajčaty, sýrem a cibulí, přelitá olejovou směsí, zapečená v alobalu.
Grilované plněné dalamánky
Vydlabané půlky dalamánků plněné játrovým krémem, posypané strouhankou a máslem, na grilu grilované.
Chléb s tvarohovo-křenovou pomazánkou a nakládanou červenou cibulí
Chléb je často nazýván božím darem. Už po staletí si lidé vážili jeho hodnot, a i dnes je nedílnou součástí naší stravy. Připravili jsme pro vás recept, který si budete jistě rádi připravovat jako zdravou snídani, osvěžující svačinu nebo lehkou večeři. Základem tohoto receptu je čerstvý sýr! Zkuste sáhnout po tom oceněném značkou kvality Regionální potravina. Ten svůj si můžete najít na webu Regionální potravina nebo v prodejně Naše síťovka v Praze u Václavského náměstí. Ostrou a lahodnou chuť pomazánce dodá čerstvý křen ze zahrádky.
Chléb s vaječnou omeletou, cibulí a okurkou, ochucený hořčicí
Chléb potřený plnotučnou hořčicí, obložený na pánvi usmaženou vaječnou omeletou, ozdobený cibulí a kyselou okurkou. Za totality se tento chleba s vaječnou omeletou prodával v rychlém občerstvení pod pojmem smaženka, nebo vaječná smaženka, někde se jí říkalo také vaječnice.
Krevetový sendvič
Vyzkoušejte tento velice propracovaný recept od šéfkuchaře Jana Punčocháře na úžasný opečený sendvič obložený v sáčku vařenými krevetami a dalšími dobrotami. Dopřejte si luxusní gastronomii i u vás doma!
Olivový chléb s artyčoky
Do práce, na výlet nebo do školy – zabalit si s sebou vydatnou svačinku, jistě přijde vhod. Vyzkoušejte například tento recept šéfkuchaře a restauratéra, rodilého Itala, Riccarda Lucque.
Opečený chléb s Javořickou pomazánkou a grilovanou paprikou
Chystáte se grilovat si něco k večeři? Máte mezi sebou i vegetariány, které už nudí grilovaná cuketa a lilek? Pojďme jim to trochu zpestřit a potěšme je opečeným chlebem bohatě zdobeným paprikou z grilu, česnekem, rozmarýnem a Jaroměřickým Tradičním pomazánkovým lahůdkovým, jedním z loňských vítězů soutěže Regionální potravina v Kraji Vysočina.
Opečený chléb z Měchenické pekárny s cibulovo-rozmarýnovou marmeládou
Je libo silvestrovskou pochoutku, nebo pohoštění pro rodinu během svátků vánočních? Dopřejte svým blízkým ten nejlepší chlebíček z Měchenického pecnu a dalších dobrot oceněných Regionální potravinou.
Opečený kváskový chléb s paprikovým dipem, kozím sýrem, švestkami a lískovými ořechy
Tento rychlý recept na obložený opečený chléb oslní každého. Chuť, která nám je všem blízká – papriky, hořčice, lískové ořechy a sýr. To máme rádi!
Pastrami sendvič v rozpečeném bílém chlebu se salátem coleslaw, zeleninou a majonézou
Tip na sendvič z rozpečeného bílého chleba obloženého po opečení salátem coleslaw, marinovanou zeleninou a domácí hořčičnou majonézou.
Pečivo s avokádem, vejci, rukolou a parmazánem
Bageta nebo ciabatta s avokádovou pomazánkou, plátky vařených vajec, rukolovými lístky, balzamikem, piniemi a parmazánem.
Pomazánka z červené řepy s vícezrnným chlebem
Skvělá kombinace vícezrnného chleba a jednoduché domácí pomazánky z uvařené, nebo naložené červené řepy a pomazánkového másla dochuceného solí a česnekem, to je náš tip na zdravou snídani, večeři či svačinku a ještě k tomu za pár korun. A pátky chleba s pomazánkou můžeme ještě doplnit o mozzarellu, slunečnicová semínka a petrželku!
Pomazánka z pečených paprik s žitnopšeničným chlebem
Další tip od Pernerky na chutnou pomazánku, tentokráte z pečených paprik, smetanového sýra (Palouček, Lučina), pepře a soli, servírovanou na doma v troubě nebo přímo v pekárně upečeném chlebu ze směsi Chléb Pernerka žitnopšeničný.
Rýžový chleba s karotkovou pomazánkou, plátkem pečeného tofu a medovou rukolou
Opravdu zdravá snídaně, nebo lehká svačinka či večeře.
- 1
- 2
- Následující