REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bageta plněná rajčaty a mozzarellou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Středně velké bagety podélně rozkrojené, potřené máslem, obložené listy salátu, kolečky rajčat a plátky mozzarelly.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
8 kszralých rajčat
4 ksstředně velkých baget
1 ksmalého kadeřavého salátu
200 gmozzarelly
40 gmásla
1 lžíceolivového oleje
čerstvě namletý pepř
čerstvé listy bazalky
sůl

Postup:

1. Bagety podélně rozkrojíme tak asi do dvou třetin (nesmíme je překrojit úplně)
2. Listy salátu opereme a necháme důkladně okapat, pak je natrháme na menší kousky
3. Rajčata omyjeme a nakrájíme na středně silné plátky, mozzarellu necháme okapat a nakrájíme ji na kolečka
4. Připravené bagety potřeme tenkou vrstvou másla, na ni nejprve rozložíme natrhané salátové listy a pak skládáme střídavě kolečka rajčat a mozzarelly, zakapeme olivovým olejem
5. Osolíme a okořeníme pepřem a obložíme lístky čerstvé bazalky.

Doporučení:

Bagety podáváme studené, ale můžeme je v troubě zapéci tak, aby se mozzarella lehce roztavila.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy