Skvělá kombinace vícezrnného chleba a jednoduché domácí pomazánky z uvařené, nebo naložené červené řepy a pomazánkového másla dochuceného solí a česnekem, to je náš tip na zdravou snídani, večeři či svačinku a ještě k tomu za pár korun. A pátky chleba s pomazánkou můžeme ještě doplnit o mozzarellu, slunečnicová semínka a petrželku!
Ingredience:
Na vícezrnný chléb Pernerka: | |
1 x 500 g | směs na pečení Chléb Pernerka vícezrnný |
voda | |
Na pomazánku z červené řepy: | |
200 g | pomazánkového másla |
100 g | uvařené, nebo naložené červené řepy |
1 ks | stroužek česneku |
sůl | |
Na dokončení: | |
mozzarella, slunečnicová semínka, kudrnka |
Postup:
- Chléb upečeme dle návodu – směs smícháme s vodou, necháme vykynout a pečeme v rozpálené troubě.
- Červenou řepu si uvaříme nebo můžeme použít klidně nakládanou řepu. Řepu nastrouháme na jemném struhadle, poté nastrouháme stroužek česneku, přidáme pomazánkové máslo a dochutíme solí.
- Suroviny důkladně promícháme a servírujeme s čerstvým chlebem. Chléb můžeme ozdobit například mozzarellou, slunečnicovým semínkem a petrželkou.
Jak upéct skvělý chleba
- Pečení chleba z chlebové směsi Chléb Pernerka je snadné. Stačí vybranou směs smíchat s 380 ml vody, nechat vykynout alespoň 30 minut a dát péct do trouby vyhřáté na 210 °C na 45–60 minut. Po vytažení z trouby budete mít krásně voňavý chléb s křupavou kůrkou a vláčnou střídou.
- Chléb Pernerka si můžete upéct také v domácí pekárně, do které nalijete 380 ml vlažné vody, vysypete obsah sáčku a zvolíte program “Základní” s délkou trvání 3 hodiny a více.
Recept k článku: Pernerka uvádí 3 vlastní směsi na domácí pečení chleba
zdroj: pernerka.cz
Pečivo s avokádem, vejci, rukolou a parmazánem
Pomazánka z pečených paprik s žitnopšeničným chlebem