Do portfolia české značky Pernerka přibyly 3 pečící směsi pro přípravu chleba v pohodlí domova. Pro směsi je charakteristická rychlá a snadná příprava, v rámci níž je třeba ke směsi pouze přidat vodu a chléb nechat vykynout. K dostání je vícezrnný, slunečnicový a žitnopšeničný chléb. Chleby vynikají výbornou chutí a vysokým podílem vlákniny.
17. ledna 2023 Praha I Každou ze 3 nových pečících směsí pro snadnou přípravu chleba stačí pouze doplnit vodou, vytvořit těsto, nechat vykynout a následně upéct. Čerstvý chléb z kvalitní mouky si tak můžete upéct kdykoli kdy se vám nechce do obchodu, máte ho daleko, nebo už je všude zavřeno
„Našim cílem bylo přinést zákazníkům možnost upéct si kvalitní a dobrý chléb kdykoli a kdekoli. Důležité pro nás bylo směs připravit bez konzervačních látek a nutnosti přidávat další ingredience, které mohou někdy doma chybět. Proto k našim směsím stačí přilít vodu,“ vysvětluje majitel mlýna a značky Pernerka Daniel Perner.
Směs, z níž dokáže chléb upéct kdokoli a zároveň je vyrobena pouze z mouky Pernerka, kvásku, droždí a spektra semínek, je vhodná pro všechny pekařské začátečníky, ty, co se bojí pustit se do chleba i ostřílené pekaře, kteří si někdy chtějí přípravu vlastního pečiva zjednodušit bez kompromisu na vysoké kvalitě.
Směsi jsou k dostání ve všech řetězcích potravin a také na eshop.pernerka.cz.
Žitnopšeničný chléb
Kombinaci žitné celozrnné mouky a pšeničné hladké mouky doplňuje slunečnicové semínko.
Slunečnicový chléb
Směs je nachystána z celozrnné hladké mouky a slunečnicového semínka, které tvoří 12% podíl v celé směsi. Ve 100 gramech upečeného chleba přijmete 14 gramů vlákniny.
Vícezrnný chléb
Směs kombinuje žitnou celozrnnou a pšeničnou hladkou mouku, které doplňuje kombinace lněného, dýňového a slunečnicového semínka. Semínka tvoří 12 % podílu chleba. Na 100 gramů upečeného chleba připadá 12 gramů vlákniny.
TIP: Jak upéct skvělý chleba
Pečení chleba z chlebové směsi Chléb Pernerka je snadné. Stačí vybranou směs smíchat s 380 ml vody, nechat vykynout alespoň 30 minut a dát péct do trouby vyhřáté na 210 °C na 45–60 minut. Po vytažení z trouby budete mít krásně voňavý chléb s křupavou kůrkou a vláčnou střídou.
Chléb Pernerka si můžete upéct také v domácí pekárně, do které nalijete 380 ml vlažné vody, vysypete obsah sáčku a zvolíte program “Základní” s délkou trvání 3 hodiny a více.
Podrobné recepty k tomuto článku se objeví po kliknutí na příslušný název receptu nebo jeho fotografii!
Poznámka redakce:
Mlýn Perner patří mezi nejmodernější mlýny v Česku. Jako jediný mlýn v republice dokáže semlít celozrnné mouky na granulaci mouky hladké. Mlýn denně semele 500 tun obilovin a pseudobilovin. Zaměřuje se především na trh speciálních mouk, o které mají spotřebitelé stále větší zájem. Mezi mouky s nejrychleji rostoucí poptávkou patří celozrnné Pernerky s vysokým obsahem vlákniny, zejména špaldová, mouky v BIO kvalitě a pak také i rýžová Pernerka. V současné době je v nabídce 14 druhů Pernerek (z toho 4 v BIO kvalitě). Z celozrnné žitné mouky Pernerky připravují některé své druhy pečiva řetězce Lidl (Bio chléb Pernerka) nebo Albert (Mlynářský chléb). V roce 2023 do sortimentu přibyly 3 chlebové směsi pro snadnou domácí přípravu.
Více na www.pernerka.cz.
Pernerka spojuje síly s Lidlem – zákazníkům nabídne bio žitný chléb ze své mouky
Pitahaya – dračí ovoce