REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pernerka spojuje síly s Lidlem – zákazníkům nabídne bio žitný chléb ze své mouky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V březnu začne Lidl ve všech svých prodejnách nabízet nový bio chléb z české produkce. Bio žitný chléb peče z české mouky Pernerka rodinná pekárna Nopek. Zákazníci se mohou těšit na lokální produkt s kvalitním složením, který výborně chutná a splňuje bio standardy.


Od března je v prodejnách Lidl v České republice k dostání nový žitný chléb, který vznikl ve spolupráci s českou značkou Pernerka. Chléb v bio kvalitě z české mouky peče rodinná pekárna Nopek, s níž Mlýn Perner dlouhodobě spolupracuje. Do prodejen míří chléb zamražený a na místě se dopéká.

„I přesto, že se chléb v prodejnách dopéká, dosahuje maximální kvality. Lidé se nemusí dopékání obávat, pečivo je kvalitativně na stejné úrovni jako to klasické,“ říká majitel značky Pernerka Daniel Perner a dodává: „Dopékané a klasické pečivo se liší jen poslední fází výroby – v té je dopékané pečivo těsně před dopečením šokově hluboce zmrazeno a dopéká se pak přímo v prodejně podle zájmu zákazníků. Díky tomu je výsledný produkt stejný jako ten klasicky pečený – má stejný objem, kůrku, barvu, chuť i vůni.“

 

 

Kvalita bez éček

BIO chléb Pernerka se peče z celozrnné žitné mouky, kvasu, vody a soli. Navrch je posypaný ovesnými vločkami. Žitná zrna pro výrobu tohoto chleba jsou pěstována v souladu s přísnými nároky ekologického zemědělství. Právě díky kvalitě surovin a správnému výrobnímu postupu nejsou potřeba žádná chemická aditiva.

Podle Výzkumného ústavu potravinářského v Praze obsahuje žitný Bio chléb Pernerka 10 % vlákniny. Vláknina je velmi důležitou složkou naší stravy, které ale většina lidí v našich podmínkách přijímá vlivem nevyváženého jídelníčku nedostatek. Denní příjem vlákniny by u dospělého člověka měl dosahovat zhruba 25 gramů.

 

 

I díky vysokému obsahu vlákniny představuje nový bio žitný chléb vhodnou součást vyváženého jídelníčku. Na sto gramů dále obsahuje necelých 6 gramů bílkovin a 1,3 gramů tuku s celkovou energetickou hodnotou 855 kJ.

 

České pečivo na pultech Lidlu

Díky chlebu Pernerka se rozšíří zastoupení českých biopotravin v řetězci Lidl. Nový žitný chléb původem z Česka do prodejen putuje zejména díky srovnatelné kvalitě a konkurenceschopné ceně.

„Navázání podobného partnerství je běh na dlouhou trať. Už teď jednáme o případném rozšíření spolupráce a mapujeme u zákazníků oblíbené produkty, které bychom mohli Lidlu nabídnout, a ještě více tak rozšířit českou nabídku pečiva v Lidlu,“ říká Daniel Perner.

BIO chléb Pernerka je dostupný ve všech prodejnách Lidl v České republice od března 2021 za 34,90 Kč.

www.pernerka.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

Kapusta, polníček a řeřicha. Pusťte jaro do své kuchyně

Kvetoucí stromy a zpívající ptáci nám dávají jasně najevo, že je jaro už konečně tady. Kromě sluníčka a probouzející se přírody už také vykukuje první zelenina. Je tak nejvyšší čas dát sbohem vydatným a hutným pokrmům a otevřít se lehčím variantám. Mladá jarní zelenina vesměs nevyžaduje žádné složité úpravy a její chuť vynikne i krátkým varem. Báječná je však i zasyrova. Představíme vám 3 druhy zeleniny, které by neměly chybět v žádném jarním salátu.

číst dále ...

Maso a grilování: Kam pro ten nejlepší kus?

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger – steakových partií masa existuje několik, a ne každý se hodí na vše. Kritérií, podle kterých vybírat, je nepřeberné množství. Pokud si budete chtít při prvních jarních grilovačkách připravit lahodný steak, měli byste zvolit opravdu pěkně vyzrálý kus masa. Nezapomínejte, že s čím kvalitnějšími ingrediencemi pracujete, o to lepší bude výsledek.

číst dále ...

Ořechové krémy jako součást zdravého jídelníčku: Jak poznat ten kvalitní?

Když se řekne oříškový krém, spousta z nás si s ním spojuje mlsání, a proto se mylně domníváme, že bychom se mu měli spíše vyhýbat. Přitom pokud si vyberete kvalitní ořechové máslo a dáte si pozor na množství, přinese vám i řadu benefitů.

číst dále ...

Přivítejte jaro skleničkou květinového vína

Možná jste již zaexperimentovali s víny z jiného ovoce než z hroznů, ale co vína z květin? Nejen na českém trhu působí stále jako jeden z nejčerstvějších přírůstků, přitom jejich historie není o nic kratší než u tradičního vína. Za ochutnání rozhodně stojí. Ostatně s přicházejícím jarním obdobím je právě láhev dobře vychlazeného květinového vína tou, po které sáhnete, pokud chcete dny plné slunce a pučících stromů pořádně přivítat.

číst dále ...

Lahodný kozí sýr, jak ho neznáte. Připravte si lehký jarní oběd, který vás zasytí

Teplejší počasí si žádá odlehčené pokrmy. Pokud patříte k těm, které salát nezasytí, zkuste si ho trošku vylepšit a doplnit o kvalitní kozí sýr. Dodá jídlům nezvyklé lahodnou příchuť, a navíc ho ocení i ti, kteří si třeba kravskou verzi dopřát nemohou. Rozhodně se nehodí jen do salátů, vynikající je také na grilu.

číst dále ...

Svátky jara jinak aneb chutné velikonoční recepty nejen pro vegany

Svátky jara už jsou téměř za dveřmi a vy pomalu začínáte přemýšlet nad tím, čím letos ozvláštníte sváteční tabuli? Nebojte se experimentovat, zatímco na Vánoce bývá menu zpravidla téměř neměnné, Velikonoce dávají mnohem větší prostor vyzkoušet něco nového. Potřebnou inspiraci najdete v receptech na chutné velikonoční menu od České veganské společnosti, které milé překvapí i zapřisáhlé masožravce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy