Další tip od Pernerky na chutnou pomazánku, tentokráte z pečených paprik, smetanového sýra (Palouček, Lučina), pepře a soli, servírovanou na doma v troubě nebo přímo v pekárně upečeném chlebu ze směsi Chléb Pernerka žitnopšeničný.
Ingredience:
Na žitnopšeničný chléb Pernerka: | |
1 x 500 g | směs na pečení Chléb Pernerka žitnopšeničný |
voda | |
Na pomazánku: | |
150 g | smetanového sýra (Palouček, Lučina) |
2 ks | středně velké papriky |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Chléb upečeme dle návodu – směs smícháme s vodou, necháme vykynout a pečeme v rozpálené troubě.
- Připravíme si papriky. Troubu rozehřejeme na maximum – nejlépe i s grilem. Do trouby vložíme papriky a pečeme 20-25 minut. Občas je otočíme. Pečeme dokud se nezačne slupka „opalovat“ do černa.
- Papriky necháme vychladnout, oloupeme je a zbavíme semínek. Takto připravené papriky nakrájíme najemno nebo rozmačkáme vidličkou.
- Přidáme sýr, dochutíme solí a pepřem a dobře promícháme.
- Připravenou pomazánku necháme ještě cca 1 hodinu vychladit v lednici
Jak upéct skvělý chleba
- Pečení chleba z chlebové směsi Chléb Pernerka je snadné. Stačí vybranou směs smíchat s 380 ml vody, nechat vykynout alespoň 30 minut a dát péct do trouby vyhřáté na 210 °C na 45–60 minut. Po vytažení z trouby budete mít krásně voňavý chléb s křupavou kůrkou a vláčnou střídou.
- Chléb Pernerka si můžete upéct také v domácí pekárně, do které nalijete 380 ml vlažné vody, vysypete obsah sáčku a zvolíte program “Základní” s délkou trvání 3 hodiny a více.
Recept k článku: Pernerka uvádí 3 vlastní směsi na domácí pečení chleba
zdroj: pernerka.cz
Pomazánka z červené řepy s vícezrnným chlebem
Rýžový chleba s karotkovou pomazánkou, plátkem pečeného tofu a medovou rukolou