Upečte si domácí chléb, například ze směsi Chléb Pernerka slunečnicový, který si pak můžete namazat například jednoduchou domácí pomazánku připravenou podle našeho receptu.
Ingredience:
Na slunečnicový chléb Pernerka: | |
1 x 500 g | směs na pečení Chléb Pernerka slunečnicový |
voda | |
Na vajíčkovou pomazánku: | |
3 ks | vejce uvařená natvrdo |
125 g | pomazánkového másla |
1 lžíce | kremžské hořčice |
pažitka | |
sůl |
Postup:
- Chléb upečeme dle návodu – směs smícháme s vodou, necháme vykynout a pečeme v rozpálené troubě.
- Vajíčka nakrájíme nadrobno a smícháme s hořčicí, pomazánkovým máslem osolíme a zamícháme.
- Servírujeme na čerstvém chlebu a na závěr posypeme pažitkou.
Vajíčková pomazánka se skvěle hodí i na Chléb Pernerka vícezrnný a Chléb Pernerka žitnopšeničný.
Jak upéct skvělý chleba
- Pečení chleba z chlebové směsi Chléb Pernerka je snadné. Stačí vybranou směs smíchat s 380 ml vody, nechat vykynout alespoň 30 minut a dát péct do trouby vyhřáté na 210 °C na 45–60 minut. Po vytažení z trouby budete mít krásně voňavý chléb s křupavou kůrkou a vláčnou střídou.
- Chléb Pernerka si můžete upéct také v domácí pekárně, do které nalijete 380 ml vlažné vody, vysypete obsah sáčku a zvolíte program “Základní” s délkou trvání 3 hodiny a více.
Recept k článku: Pernerka uvádí 3 vlastní směsi na domácí pečení chleba
zdroj: pernerka.cz