REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečivo s avokádem, vejci, rukolou a parmazánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bageta nebo ciabatta s avokádovou pomazánkou, plátky vařených vajec, rukolovými lístky, balzamikem, piniemi a parmazánem.


Ingredience:
Pro 2 osoby:
2 ksbagety nebo ciabatty
2 ksvejce
1 ksavokáda
2 hrstirukoly
piniová semínka
citronová šťáva
olivový olej
balzamiko
parmazán
pepř
sůl

Postup:

1. Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka
2. Avokádo rozpůlíme, vjmeme pecku a lžičkou vydlabeme vnitřek
3. Ten v misce rozmačkáme vidličkou, zakápneme citronovou šťávou, přidáme lžičku olivového oleje, osolíme a opepříme podle chuti
4. Pečivo rozpůlíme, pomažeme avokádovou pomazánkou, poklademe rukolou a plátky vajec
5. Osolíme, opepříme, zakápneme balzamikem, posypeme plátky parmazánu a piniemi
6. Ihned podáváme.

Doporučení:

Můžete použít i křepelčí vejce, pinie nahradit slunečnicovými semínky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy