REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ciabatta s paštikou z bílých fazolí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečený italský chléb ciabatta obložený paštikou připravenou z konzervovaných bílých fazolí, olivového oleje, česneku a dalších ingrediencí, ozdobený čerstvým tymiánem.


Ingredience:
2-3 ksciabatty
olivový olej na opečení chleba
Na paštiku z bílých fazolí:
400 gbílých fazolí
2-3 ksstroužky česneku
3 lžíceolivového oleje
1 lžícenasekaného rozmarýnu
šťáva z 1 ks citrónu
pepř
sůl

Postup:

1. Připravíme si paštiku; nálevu zbavené a důkladně okapané bílé fazole dáme do větší mísy spolu s nasekanými stroužky česneku a lžící pokrájeného rozmarýnu
2. Přilijeme olivový olej a citrónovou šťávu, vše rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem
3. Paštiku dle chuti osolíme a okořeníme pepřem
4. Plátky ciabatty nakrájíme na plátky a opečeme je, z obou stran, na rozpáleném olivovém oleji
5. Ciabatty z jedné stany potřeme připravenou paštikou a ozdobíme čerstvým tymiánem.

Doporučení:

Italský chléb ciabatta si můžete připravit i doma: Ciabatta.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy