REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francouzská rozpékaná veka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Veka plněná rajčaty, sýrem a cibulí, přelitá olejovou směsí, zapečená v alobalu.


Ingredience:
120 gplátkového sýru
4 ksrajčat
2 kslahůdkových cibulek
1 ksveky
Na olejovou směs:
1 svazekpetrželky
3 lžíceolivového oleje
1 ksstroužku česneku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Veku nakrájíme na plátky, ale nedokrojíme ji úplně ke kraji, zůstane nakrájená do hřebenu
2. Olej promícháme s nadrobno nasekanou petrželkou, solí, pepřem a oloupaným prolisovaným stroužkem česneku
3. Mezi každý nakrojený plátek veky dáme kousek sýru, půlku kolečka rajčete a nakrájenou cibulku
4. Naplněnou veku přelijeme olejovou směsí, zabalíme ji pečlivě do alobalu, dáme do předehřáté trouby na 200 °C a zapečeme 20 minut, na závěr alobal rozevřeme a k vůli barvě veku ještě 10 minut dopečeme při 190 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy